Teambuilding met lego

TEAM

HAPPY

Lego Serious Play GESCHIEDENIS:

  • 1994
    Kjeld Kirk Kristiansen, de eigenaar van Lego heeft een probleem. De kinderen spelen hoe langer hoe minder met Lego. Videospelletjes zijn nu de hype. Hij engageert gerenoveerde consultant bureaus om een oplossing aan te dragen, maar de resultaten stellen teleur. Is er dan geen betere manier om een oplossing te vinden? Op eigen initiatief  stelt hij Bart Vicoor en Johan Roos van de Business School in Lausanne voor om op onderzoek te gaan met…. de eigen LEGO blokjes, die had hij immers in overvloed.  Na een grondige testfase wordt  de Lego Serious Play methode toegepast op de eigen onderneming met het gekend succes tot gevolg. De stichters willen de waarde  Lego Serious Play exporteren  in het “serieux” van ondernemingen via een wereldwijd trainingsprogramma: Lego Serious Play Certified facilitator. Jaarlijks is er een internationale conferentie in Billund. Ondertussen wordt de Lego Serious Play methode al wereldwijd in  bedrijven en organisaties toegepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *